Jaguar Land Rover citeste mintile

Jaguar Land Rover Masini

Jaguar Land Rover MasiniJaguar Land Rover cerceteaza tehnologiile avansate de siguranta pentru a ajuta la construirea unor drumuri mai bune, incluzand monitorizarea undelor creierului pentru a preveni distragerea in timpul condusului. Compania a anuntat in aceasta saptamana ca dezvolta ceva numit, Mind Sense, ce tinteste sa monitorizeze undele creierului soferului intr-un efort de a-l mentine concentrat in spatele volanului.

Tehnologia va folosi senzori in volan pentru a scana undele creierului soferului, determinand daca sunt obositi sau distrasi. Daca masina observa ca soferul nu este concentrat, poate oferi avertizari audiovizuale sau tactile, sau chiar ambele. Jaguar nu este singura companie ce incearca sa se lupta cu distragerea atentiei in timpul condusului prin intermediul sistemelor de siguranta, insa este singura ce imbratiseaza scanarea undelor creierului pentru a face acest lucru.

Mercedes-Benz ofera „Attention Assist” ce monitorizeaza caracteristicile tale de condus si conditiile de afara pentru a determina daca esti distras. Intre timp, monitorizarea atentiei soferului de la Lexus foloseste camere mici pentru a vedea daca te uiti in alta parte decat cea a drumului sau daca ai ochii inchisi. Alte firme ce fabrica masini ofera variatii pe teme similare.

Distragerea atentiei in timpul condusului este o problema uriasa in Statele Unite ale Americii. Departamentul SUA a Transportului si Administrarea Sigurantei Traficului Strazilor Nationale a raportat in 2013, ca 3,154 de oameni au fost ucisi si 424,000 de oameni au fost raniti in accidente ce au fost realizate din cauza soferilor distrasi doar in Statele Unite ale Americii.

In timp ce unele tehnologii par sa fie niste schite ale viitorului, aceste concepte ar putea sa ne ajute in salvarea de vieti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.