joi, februarie 22, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăStil de viataSanatateInternetul tot mai aglomerat de la an la an

Internetul tot mai aglomerat de la an la an

Internet accesibilInternetul e pe cale sa devina la fel de aglomerat ca si metropola unui oras. Potrivit unor date preluate de la firma de cercetare a pietei eMarketer, web-ul va atinge 2.89 de miliarde de utilizatori in anul 2015, ceea ce echivaleaza la aproximativ 42,4 la % din populatia intreaga a lumii. Acest lucru ar marca o crestere cu 6.2 % fata de anul acesta si va ajunge la 2 din 5 oamenii la o scara globala.

Compania prevede o crestere si mai mare un urmatorii 4 ani, aproximativ 3,6 miliarde de oameni sau jumatate din populatia lumii va fi online cel putin o data pe luna in anul 2018. Acest influx se datoreaza disponibilitatii telefoanelor cu cost scazut si conexiunii prin fibra optica in pietele in crestere, cum sunt India si Indonezia.

Telefoanele mobile ieftine si conexiunea prin fibra optica mobila conduc accesul la internet si folosirea in tari in care internetul fix nu este disponibil pentru consumatori, fie ca este din cauza lipsei infrastructurii sau fiindca nu isi permit. In timp ce pietele foarte dezvoltate sunt aproape saturate in termeni de utilizatori ai internetului, exista loc semnificativ pentru cele in crestere. De exemplu, India si Indonezia vor vedea cresteri duble in fiecare an intre 2014 si 2018.

Companiile de tehnologie fac multe lucururi pentru a aduce oamenii online. De exemplu, firma nonprofit Internet.org aduce datele gratuite in partea Zambiei din Africa de Sud i planuieste sa introduca aplicatia si in alte parti ale lumii in curand. Aceasta organizatie a fost fondata si sprijinita de CEO-ul celor de la Facebook, Mark Zuckerberg impreuna cu ajutorul altor companii de tehnologie cum unt Samsung, Nokia, Ericcson si Qualcomm.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments