28.7 C
New York City
miercuri, iunie 29, 2022

Buy now

Imprimanta: nevoi si roluri

Tu stii cum se lucra inainte de aparitia calculatorului? Nu ma refer la cum ajungeau oamenii sa stie cate ceva fara o cautare google rapida sau cum au reusit sa comunice unii cu altii fara aplicatiile de chat, ci cum lucrau propriu-zis, cum isi desfasurau activitatea fara aparatul pe care noi astazi il consideram atotputernic.

Ei bine, una din principalele functii ale calculatorul este cea de scriere, iar stramosul sau in acest punct a fost masina de scris. Asa lucrau oamenii inainte de PC si Mac, pe masina de scris, fara backspace si corecturi usoare. Calculatorul a adus cu el mai multe periferice, care sa acopere lucrurile pe care el nu le poate face si care sa ne faca viata la birou si acasa mult mai usoara, chiar daca nu ne dam seama de asta. Putem scrie un text usor pe un calculator, insa fara o imprimanta ramane acolo. Aceasta periferica permite transpunerea informatiei pe hartie, fie ea text, poza sau alt tip de fisier, insa nu functioneaza pe complimente si electricitate; are nevoie de cartuse, toner pentru a putea sa isi faca treaba. Comsumabile de imprimanta gasesti aici, acestea sunt la fel ca bateriile, tin o vreme, insa tu ai vrea sa tina pentru totdeauna si cumva tot reusesc sa se termine in momentul cel mai nepotrivit. Din aceasta cauza e bine sa ai rezerve mereu. O imprimanta are si ea nevoile sale.

Imprimanta este un aparat de sustinere a intregii experiente oferite si create odata cu aparitia primului calculator. Transferul si transpunerea informatiei a devenit din ce in ce mai rapida, mai convenienta, pentru ca am cerut acest lucru, pentru ca am cerut inovatie si din fericire au fost si cateva minti geniale care sa ne ajute in aceasta privinta. Practic, folosind imprimanta putem transfera aspectul vizual al oricarui fisier de pe calculatorul nostru pe o bucata de hartie. Daca stai sa te gandesti putin la asta, e destul de uimitor, nu?

Avem niste imprimante extrem de performante astazi, pentru mai multe lucruri, diferite feluri de imprimari, am ajuns sa avem si imprimante 3D, doua dimensiuni nu au fost de ajuns pentru nou, am trecut si la trei, putem imprima chiar si obiecte. Si nu doar atat: cani imprimante, tricouri, bluze, pantaloni, pentru ca hartia nu e de ajuns. Totul desigur in conexiune cu un calculator, toate aceste aparate fac parte dintr-un univers propriu, cu legaturi stranse intre ele, e ca un joc de domino, fiecare isi are locul si rolul sau, iar daca lipseste unul, jocul se termina, iar imprimanta are un rol destul de important.

Related Articles

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Stay Connected

3,368CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles