joi, februarie 22, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăTehnologieGoogleGoogle si dreptul UE de a fi uitat

Google si dreptul UE de a fi uitat

Legi GoogleLa 5 luni dupa ce Europa i-a oferit cetatenilor sai dreptul de a fi uitat de pe internet, Google a avut multe site-uri de „uitat”. De pe 26 Mai, cand Google a lansat procesul de stergere, motorul de cautare a primit cereri de a inlatura aproape 500.000 de linkuri, potrivit datelor publicate de Google.

Pana acum, Google a inlaturat 170,706 de linkuri (41.8 %), in timp ce a pastrat inca 237,736 (58.2 %). Franta conduce toate celelalte tari Europene cu 28,912 cereri pentru 89,168 de linkuri. Germania ii ajunge din urma cu 24,679 de cereri pentru 88,883 de linkuri. Anglia, Spania si Italia sunt si ele in topul primelor 5 tari.

Cel mai afectat WebSite de catre aceste cereri este Facebook, cu 3,332 de linkuri inlaturate, ptorivit raportului de transparenta. Cel de-al 2-lea site este profileengine.com, un site  care se spune a fi primul motor de cautare din lume cu 3,289 linkuri inlaturate. YouTube ii urmeaza indeaproape cu 2,392.

Matt Kallman, un purtator de cuvant de la Google, a spus ca aceasta noua sectiune a raportului sau de transparenta se va actualiza automat in fiecare zi. Kallman a refuzat sa dezvaluie costul numarului de oameni de la Google care au lucrat la aceste cereri, insa a putut sa spuna ca fiecare cerere a fost analizata individual de catre un om, ci nu de un algoritm.

Curtea de Justitie Europeana, a emis o lege in Mai, care determina motoarele de cautare sa inlature linkurile pentru informatii care sunt invechite, irelevante sau personale, atunci cand un cetatean al Europei le cere acest lucru.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments