FIFA il taxeaza pe Luis Suarez

Luis Suarez Uruguai

FIFA l-a taxat oficial pe jucatorul echipei nationale Uruguai, Luis Suarez, pentru ca l-a muscat pe fundasul echipei nationale a Italiei, Giorgio Chiellini in meciul echipelor din Campionatul Mondial, un proces care ar putea duce la suspendarea celui mai bun jucator ofensiv al echipei Urugaiului.

FIFA a anuntat mai devreme miercuri, ca comitetul sau disciplinar a deschis procedurile impotriva lui Suarez, doar la cateva ore dupa ce s-a terminat meciul de marti. Daca comitetul il gaseste pe Suarez vionvat de asaltarea oponentului, regulile FIFA spun ca ar trebui sa-i fie interzis sa joace de la cel putin 2 meciuri pana la maxim 24 de luni.

FIFA a cerut echipei sa prezinte probe, ce ar putea include filmari inregistrate. O decizie trebuie sa fie publicata inainte de sambata, cand Uruguai joaca impotriva Columbiei, pe stadionul Maracana.

Uruguai a avansat invingand Italia cu 1-0 marti in Natal. La un minut dupa golul decisiv, Suarez s-a confruntat cu Chiellini si a fost prins pe camere ca l-ar fi muscat de umar. Arbitrul meciului Marco Rodriguez din Mexic, pare sa nu fi vazut incidentul si sa nu fi luat nici o actiune.

Cupa Mondiala fiind gazduita de Brazilia a fost un turneu cu scoruri mari, caracterizand goluri tarzii, reveniri, stadioane pline, insa muscatura a adus atentie globala.

Mai devreme in cariera sa, Suarez in varsta de 27 de ani a fost suspendat in Olanda si Anglia pentru ca si-a muscat oponentii. Nu a confirmat sau a negat ca l-ar fi muscat Chiellini, insa spune ca a fost nervos pe fundasul italian ca l-ar fi lovit in ochi.

FIFA a realizat un precedent al Cupei Mondiale folosind o analiza video in anul 1994. Atunci, in sfeturi de finala, cotul fundasului Italian, Mauro Tassoti in fata spaniolului Luis Enrique i-a sarit din atentia arbitrului. FIFA mai tarziu i-a interzis lui Tassotti sa joace pentru 8 meciuri internationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.