marți, iulie 23, 2024
No menu items!

OnlineBlog.Ro

AcasăStil de viataSanatateFacebook si Twitter se concentreaza pe vanzari online

Facebook si Twitter se concentreaza pe vanzari online

Vanzari Online FacebookLike-urile si retweet-urile sunt bune, dar noul cuvant la moda pentru Facebook si Twitter este „cumpara”. Facebook a anuntat joi ca a inceput testele pentru un buton de „cumparare” care apare la reclame si posturile paginilor dintr-un grup ales de afaceri in Statele Unite ale Americii. In efect, acest lucru inseamna ca utilizatorii pot acum cumpara produse indicate de aceste afaceri fara sa paraseasca reteaua sociala.

La cateva ore mai tarziu, Twitter a anuntat ca a achizitionat CardSpring, o companie de infrastructura a platilor, pentru a ajuta scopul de a aduce momentele de experienta a comertului online la utilizatorii sai.

Faptul ca ambele anunturi au fost facute publice atat de aproape una de cealalta ar putea fi o coincidenta, dar scoate in evidenta ambitiile de comert a Facebook-ului si a Twitter-ului.

Facebook a experimentat cu platile in trecut cu rezultate amestecate. A oferit pe scurt o valuta virtuala numita Credits si a lansat un magazin doar de cadouri ce l-au inchis, pentru a redeschide ceva similar in 2012.  Facebook accepta de asemenea platile in jocuri.

Cu toate acestea, butonul de cumparare ar putea fi cel mai clar exemplu de acum, de cum ar putea fi integrat comertul online in Facebook.

Twitter pentru partea sa a vorbit despre intentii. Dick Costolo, CEO-ul companiei, a spus in anul 2012, ca Twitter s-a gandit la moduri in care sa imbratiseze comertul online. Anul urmator l-a angajat pe fostul presedinte al lui Ticketmaster pentru a imbunatati experienta de cumparare a retelei sociale.

Introducand o optiune de comert pe site, Facebook si Twitter ar putea ajuta in aducerea unui flux aditional de venituri, asumand ca vor lua bani pentru implementarea butonului de cumparare. Dar un scop mai mare atat pentru reteaua sociala, potrivit unor analisti, ar fi sa foloseasca comertul ca o modalitate de a stimula angajamentul printre utilizatori oferindu-i mai multe motive de a sta pe site, de asemenea is un puncte de vanzare aditional pentru cei care fac marketing.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments