marți, iulie 23, 2024
No menu items!

OnlineBlog.Ro

AcasăTehnologieFacebookFacebook porneste testarea conversatiilor criptate

Facebook porneste testarea conversatiilor criptate

Facebook porneste testarea conversatiilor criptate.

Se pare ca cei de la Facebook au inceput testarea „conversatiilor secrete”, menite sa le permita utilizatorilor sa vorbeasca intr-o fereastra de chat, ce nu poate fi interceptata, conversatia nefiind stocata pe vreun server.

Facebook a inceput testarea mesajelor criptate prin intermediul serviciului Messenger, numite „conversatii secrete” si fiind un tip de chat ce ofera posibilitatea de a trimite mesaje de pe dispozitiv pe dispozitiv, fara a fi stocare pe serverele Facebook, care pot fi accesate exclusiv de catre interlocutori.

In consecinta, continutul lor nu poate fi interceptat de catre autoritati sau Facebook. Acest dialog secret este disponibil doar pentru conversatii intre doi utilizatori. Facebook va folosi Signal Protocol pentru a cripta mesajele, o tehnologie dezvoltata de catre Open Whisper Systems si implementata si in alte aplicatii de acest gen. Pe langa criptare, conversatiile secrete beneficiaza si de alte avantaje fata de conversatiile obisnuite de pe Facebook Messenger. Fiecare interlocutor poate seta un timp de expirare al mesajelor. Dupa trimitere, acestea sunt disponibile pentru cel care le primeste pentru un timp limitat, dupa care dispar automat, fara posibilitatea de a le citi în viitor.

Testarea implica momentan un numar limitat de utilizatori si vine cu o serie de limitari. In primul rand, converatiile secrete trebuie pornite manual. Implicit, aplicatia Facebook Messenger va oferi in continuare mesajele obisnuite, prin intermediul serverelor Facebook. De asemenea, continutul multimedia precum animatii in format GIF si clipuri video si alte forme de servicii Facebook precum transferul de bani, nu pot fi trimise in cadrul conversatiilor secrete.

Intrucat criptarea se face pe dispozitivul clientului, mesajele din conversaţiile secrete nu pot fi deschise pe alte dispozitive.Lansarea oficiala pentru toti utilizatorii va avea loc spre sfarsitul acestei veri, dupa ce Facebook va colecta si analiza feedback-ul pe care il vor oferi utilizatorii care au acces in perioada de testare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments