Facebook Messenger iti trimite locatia

Locatie prin Fb Messenger

Facebook Messenger a derulat astazi abilitatea care permite utilizatorilor de iOS si Android sa trimita locatii pe o harta din intermediul aplicatiei. Anterior, majoritatea prietenilor Facebook puteau sa vada doar orasul si statul din care este trimis mesajul. Dar daca acestia vroiau sa-si trimita locatia catre un prieten de pe Facebook, acestia fie introduceau manual adresa sau intrau intr-o aplicatie diferita pentru a trimite locuri de pe harta, de obicei prin intermediul textului.

Conducatorul lui Facebook Messenger, Stan Chudnovsky, a spus ca unul din lucrurile pe care le-au realizat este ca modalitatea prin care faceau locatii era destul de limitata. Mergand mai departe, utilizatorii ce isi actualizeaza Messenger-ul vor gasi un mic simbol de locatie in partea de jos din dreapta ecranului. Apasand click pe acel buton scoate la iveala un panou ce permite utilizatorilor sa-si trimita locatia curenta sau o alta locatie tintita de pe harta, furnizata de Apple Maps pentru iOs si de Nokia Here pentru Android.

Anuntul vine la o saptamana dupa ce un intern Facebook a realizat o extensie controversata de Chrome numita Marauder’s Map, ce sustragea informatii ce au legatura cu locatia de la utilizatori de Messenger si aratau unde se afla.

Facebook pentru partea sa, spune ca noua caracteristica de locatii a fost in munca de luni buna. Iar in timp ce noua caracteristica de Messenger este o mica modificare pentru utilizatori, cu siguranta este starutul locatiei aplicatiei, avand in vedere ca Facebook deja a cules o multime de informatii bazate pe locatii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.