duminică, februarie 25, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăStil de viataSpiritualitate si ReligieEsența Umană și Tărâmul Spiritual

Esența Umană și Tărâmul Spiritual

Au existat numeroase descrieri despre tărâmul spiritual. Misticii, clarvăzătorii și cei care au avut experiențe în afara corpului sau în apropierea morții, au oferit diverse descrieri. Este foarte probabil că, fiecare dintre noi aducem propria noastră percepție unică asupra acestui tărâm.

De obicei, celor care experimentează dimensiunea subtilă a vieții, li se dă una dintre cele trei tipuri de explicații. Prima este o explicație care manifestă desconsiderare, fenomenul sau experiența este respinsă ca fiind halucinație, înșelăciune, eroare, imaginație hiperactivă, etc. Cea de-a doua este o explicație științifică rațională și este adesea folosită ca o încercare de a demistifica toate aspectele experienței. De exemplu, în cazurile din apropierea morții, fenomenul experimentat poate fi explicat simplu, drept rezultatul hipoxiei (lipsa oxigenului în creier). Cel de-al treilea tip este explicația ocultă, în care sunt dezvoltate paradigme pentru a explica fenomenul straniu. Aceste paradigme sunt atât filosofice, cât și teologice. În trecut ambele au fost simple și explicite. Deși mulți cred că o mare parte dintre acestea sunt pseudoștiințifice, ele pot oferi o explicație rezonabilă, filosofică, pentru ceea ce adeseori este intangibil.

Una dintre cel mai larg acceptate paradigme oculte cu referire la tărâmul spiritual, provine din filosofia Estică (teosofia). Paradigma este cunoscută ca și „Regatele Divine”. În această filosofie există șapte niveluri sau planuri de existență. Fiecare nivel are propriile forme de viață și energii. Pentru mai multe informații despre cele șapte planuri, consultați vasta literatură teosofică disponibilă în librăriile online.

Pentru a înțelege cum se produce contactul cu tărâmul spiritelor, trebuie să înțelegem unele dintre conceptele subtile despre esența umană implicate în această teorie. Când un suflet este pregătit să se încarneze în viața fizică, esența sa spirituală construiește benzi subtile de energie. Aceste „corpuri” subtile de energie sunt modelate și aliniate cu dezvoltarea fetusului în timpul sarcinii, permițând esenței spirituale să se integreze armonios cu fetusul. De-a lungul vieții, aceste corpuri subtile servesc ca o punte de legătură, prin care sufletul poate să-și extindă conștiința, de la tărâmul fizic la tărâmurile subtile și spirituale. În acest fel, aceste tărâmuri subtile ne rămân încorporate de-a lungul vieții noastre fizice. Tot ceea ce trebuie să facem, este să învățăm să ne extindem conștiința către ele într-un mod echilibrat, sigur.

Corpurile subtile conțin o parte dintr-un câmp auric care ne înconjoară pe fiecare dintre noi. Aura umană este câmpul energetic care înconjoară corpul fizic în toate direcțiile. Ea este tridimensională. Există o varietate de câmpuri energetice care sunt emanate, se întrepătrund, înconjoară și influențează corpul fizic. Când învățăm să ne armonizăm și să ne obișnuim simțurile cu toate energiile subtile, ne deschidem acelor ființe care trăiesc și lucrează în tărâmurile spirituale din jurul nostru.

Cu cât un câmp auric este mai puternic și mai vibrant, cu atât mai simplu îi este să se obișnuiască cu toate influențele subtile din viață – inclusiv cu ghizii spirituali. Cu cât un câmp energetic este mai slab și mai dezechilibrat, cu atât mai probabil este ca el să atragă din tărâmul spiritual, influențe negative.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments