vineri, februarie 23, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăNeconventionalOameniElvetia elimina restriciitile de munca

Elvetia elimina restriciitile de munca

Elvetia elimina restriciitile de muncaElvetia elimina, incepand de miercuri, toate restrictiile de  pe piata muncii impuse cetatenilor romani si bulgari, masurile de limitare a imigratiei putand fi reintroduse doar in cazul in care va exista un aflux de imigranti din cele doua tari.

Acest lucru va fi posibil datorita faptului daca, in cazul in care imigratia dintre Romania si Bulgaria va depasi  cu 10%, media celor trei ani.

Astfel pe data de 1 iunie 2017 respectiv, 1 iunie 2018, Consiliul Federal va putea introduce noi restrictii pe piata interna a muncii. Ceea ce va fi valabil pana pe 31 mai 2019. Astfel numarul de imigranti romani si bulgari in Elvetia, este foarte redus comparativ cu alti ani.

In luna aprilie, Guvernul Elvetiei a adoptat o ordonanta care prevede accesul pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari de la 1 iunie 2016. Elvetia prelungise, in 2009 si 2014, masurile restrictive pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari. Perioada tranzitorie de mentinere a restrictiilor pe piata muncii expira pe 31 mai 2016 si nu va fi prelungita.In  baza Acordului privind libera circulatie a persoanelor, semnat intre Uniunea Europeana si Elvetia vor fi ridicate restrictiile impuse cetatenilor romani si bulgari de pe teritoriul tarii respectiv Elvetia.Astfel accesul cetatenilor romanii de pe piata muncii din Elvetia nu va mai fi limitat prin contingente, iar principiul prioritatii, nationale nu va mai fi aplicat, in  cazul vederii angajarii unui cetatea roman in confederatie.

Persoanele care doresc sa ramana in Elvetia  pentru o perioada de sedere mai mare de 90 de zile, in vederea desfasurarii unei activitati lucrative, trebuie sa solicite un permis de seederede la autoritatile competente.

Eliberarea permiselor de sedere este de competenta autoritatilor cantonale. Iar in cazul obtinerii unui loc de munca de la angajatorul elvetian, muncitorii romanii sunt obligatii sa intreprinda toate demersurile necesare in vederea de obtinere a unui permis de munca, ceea ce este absolut necesar si obligatoriu inca din prima zi de munca pe teritoriul elvetian, iar durata de valabilitate a permisului de munca pe teritoriul elvetian este determinata de durata contractului de munca pe care il semnezi .

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments