joi, februarie 22, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăTehnologieDronele ies tot mai mult in evidenta

Dronele ies tot mai mult in evidenta

Drona PredatorPuterea grozava de a ataca de deasupra, nevazut si fara sa fii in pericol, a fost candva un concept de science fiction. A devenit o realitate in anii 2000′, cand o flota Americana, numita amenintator Raptors, Predators si Reapers a adus superioritatea militara in secolul 21. Dar Statele Unite ale Americii nu mai sunt singurii ce detin drone militarizate.

Dronele americane raman cu ligi in fata competitiei cand vine vorba de tehnologia stealth si arme, dar restul lumii ii ajung din urma. In timp ce conversatii despre moralitatea si legalitatea dronelor apar in Statele Unite ale Americii, acestea ies in evidenta.

Dronele sunt in zona de ceva timp fara arme. Statele Unite ale Americii a controlat prin telecomanda avioane pentru misiuni de bombardare in timpul celui de-al 2-lea Razboi Mondial, si avioane autuonome pentru a face fotografii in Vietnam. In anii 1990, dronele au inceput sa difuzeze videoclipuri inapoi la cei care le controlau. Dar dupa ce o drona de supraveghere necontrolata a prins imagini cu Osama bin Laden in Afganistan in anul 2000, inevitabilul s-a intamplat, si prima drona cu arme, un predator, a zburat peste Kandahar cu doi ani in urma.

La 12 ani de atunci, doar doua tari in afara de Statele Unite ale Americii, Israel si Anglia, au lansat rachete montate pe drone, dar tehnologia prolifereaza repede. Dronele americane deja impart cerurile cu drone non aliate din estul mijlocuiu. Dronele Ababil Iraniene patruleaza cerurile de peste Irak impreuna cu cele Americane.

Luni, fortele Israeliene au doborat o drona care a fost lansata din Gaza. Hamas si-a asumat responsabilitatea pentru drona, scotand in evidenta posibilitatea de a trimite mai multe. Asta nu este prima data cand Israel doboara drone in spatiul aerian, in Aprilie 2013, o drona lansata din sudul Lebanon-ului, a fost interceptata de avioanele de lupta a celor din Israel F16.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments