duminică, februarie 25, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăStil de viataArta si CulturaDe ce purtam verigheta pe mana stanga?

De ce purtam verigheta pe mana stanga?

De ce purtam verigheta pe mana stangaCand vorbim de anumite bijuterii stim ca acestea trebuie purtate intr-un anumit fel, ca exista anumite reguli care trebuie respectate. Daca ne referim la un inel argint unicat, pe acesta il putem purta pe orice deget, insa daca ne referim la un inel de logodna sau o verigheta, stim bine ca acesta trebuie purtat pe un anumit deget. Nerespectarea acestor reguli ii va distruge semnificatia, iar inelul de logodna sau verigheta va deveni un inel simplu, fara acea semnificatie speciala.

Inelele de nunta au trecut prin diferite etape si au fost purtate pe diferite degete inclusiv pe degetul mare, si pe ambele maini, si pe dreapta si pe stanga. Se pare ca acesta traditie de a purta inelul pe mana stanga provine de la romani. Acestia purtau inelul pe mana stanga deoarece se credea ca exista o vena care vine direct de la inima, fiind numita „filonul iubirii”. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au demonstrat ca acest lucru este fals. In ciuda acestui fapt, mitul ramane inca o explicatie plauzibila printre romanticii incurabili. Pentru ei acesta este principalul motiv pentru care inelul de nunta este purtat pe mana stanga, pe al patrulea deget.

O alta teorie conform careia inelul este plasat pe mana stanga provine de la crestini si pare a fi o varianta mai plauzibila. Casatoriile crestine timpurii au avut un ritual de a purta verigheta pe al treilea deget. In timpul ceremoniei preotul recita „In numele Tatalui, al Fiului, si al Sfantului Duh”, el lua inelul si atingea degetul mare, degetul aratator si degetul mijlociu, apoi in timp ce rostea „Amin”, inelul era pus pe degetul ce pecetluia casatoria.

O teorie bazata mai mult pe elemente practice ne explica de ce inelul este purtat pe mana stanga. Datorita faptului ca aurul este un metal moale, acesta a fost purtat pe mana stanga din cauza ca este mai putin utilizata, o mare parte din oamenii fiind dreptaci. In acest fel inelul este mult mai protejat fata de factorii externi cu care vine in contact zi de zi. In plus, al patrulea deget de la mana stanga este al doilea cel mai neutilizat deget, dupa degetul mic. Datorita faptului ca degetul mic nu crea un efect atat de puternic atunci cand purtai un inel, a fost ales un deget care era mai putin utilizat, insa de aceeasi dimensiune cu celelalte degete, creand un aspect frumos si placut al mainii.

Asadar, exista numeroase teorii care explica regula de a purta un inel de logodna sau un inel de nunta. Indiferent care teorie ne ofera explicatii referitoare la acest aspect, este clar, inelul are o semnificatie puternica. Oricum ar fi, azi purtam inelele pe toate degetele. Nu ne rezumam la a purta doar acel inel de logodna, acum cand in magazine putem gasi atat de multe modele, de la un inel de argint unicat, pana la inele simple sau cu pietre, din materiale pretioase, sau semipretioase.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments