25.7 C
New York City
duminică, august 14, 2022

Buy now

Cum te echipezi când lucrezi pe șantier?

Cum te echipezi când lucrezi pe șantier? Echipamentul de protecție trebuie să fie un aspect important atât pentru angajator cât și pentru angajat. De cele mai multe ori, muncitorii renunță la echiparea corectă din lipsa confortului. Însă echiparea corectă îl scutește de accidente nedorite, iar mediu de lucru devine mai sigur. În articolul următor, vă vom prezenta cum trebuie realizată echiparea corectă a muncitorilor de șantier și sfaturi pentru un plus de confort și siguranță a acestora.

Cum te echipezi când lucrezi pe șantier?

Salopeta de lucru realizată din tercot este o alegere bună când vine vorba de lucrul într-un șantier. Aceasta oferă protecție crescută la nivelul picioarelor împotriva zgârieturilor, scânteilor și tăieturilor. Dacă mediul de lucru permite, riscul de accidentare fiind minim, puteți apela și la o pereche de pantaloni scurți. Protecția de la nivelul picioarelor este foarte importantă, mai ales într-un mediu industrial sau șantier, fiind vorba despre praf, moloz și așchii.

Dacă munca este realizată pe timp de noapte, geaca reflectorizantă este indispensabilă. Aceasta oferă muncitorului vizibilitate și îl ferește de multe accidente nedorite.

Pe timp de vară, este important ca atât salopeta sau pantalonii de lucru cât și celelalte piese să fie confecționate dintr-un material subțire și respirabil, pentru a facilita eliminarea transpirației și pentru a mări gradul de confort.

Când vorbim de protecția picioarelor, bocancii de lucru sau pantofii de protecție reprezintă o alegere bună, mai ales dacă mediul de lucru implică așchii, cuie, moloz etc. Aceștia oferă protecție adecvată piciorului, fiind indispensabili într-un mediu cu grad mare de umiditate și substanțe periculoase.

Pe timp de vară însă, bocancii nu oferă aerisirea corectă a piciorului, iar gradul crescut de umiditate și inconfort încurajează muncitorul să renunțe la aceștia. Sandalele de lucru sunt o variantă bună, dacă mediul de lucru permite, deoarece acestea facilitează aerisirea piciorului și eliminarea transpirației. Purtarea acestora cu o pereche de șosete ferește piciorul de praf și pietricele. Sandalele nu sunt recomandate decât dacă mediu de lucru implică un grad scăzut de accidentare.

Nici protecția capului nu ar trebui trecută cu vederea. Purtarea de căști de protecție cu bandă anti transpirație și orificii pentru ventilație, oferă protecție ridicată la nivelul capului. Acestea sunt esențiale în lucrul pe șantier, mai ales în lucrări de construcție în apropierea schelelor. Dacă mediul permite, acestea pot fi înlocuite cu șepci sau fesuri.

Dacă este nevoie, purtarea de mănuși de către muncitori le oferă protecție împotriva accidentării brațelor sau vătămării pielii de către diferite materiale. Nu există mănuși de protecție universale, însă le putem alege pe cele mai potrivite pentru fiecare activitate în parte.

În concluzie, echiparea adecvată este un aspect foarte important pentru siguranța muncitorilor. Astfel, micile accidente nedorite vor fi evitate iar muncitorii se vor bucura de un loc de muncă mai sigur.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Stay Connected

3,432CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles