Cum sa te joci cu un copil mic

Copil Mic

Inca din prima zi, copiii sunt interesati de ce se intampla in jurul lor. In mintea lor, se intampla o multime de lucruri, se creeaza conexiuni, iar informatiile sunt sortate si categorizate. Jocurile ajuta la potrivirea pieselor puzzle-ului impreuna- in timp ce bebelusii cresc, joaca este cruciala pentru dezvoltarea sociala, emotionala, fizica si cognitiva a acestora. Joaca, de asemenea va va aduce mai aproape de cel mic si va transforma timpul vostru impreuna intr-o experienta extrem de placuta. Tineti minte: cu cat copilul rade mai mult, cu atat plange mai putin.

Un sfat pentru animatorii de copii incepatori: repetitia este importanta. Multe jocuri nu vor iesi prima oara atunci cand va jucati cu copiii, dar daca va mentineti eforturile constante, copilul dumneavoastra va incepe in cele din urma sa priceapa regulile. Nivelul de atentie al acestuia o sa varieze foarte mult, in functie de varsta, temperamentul si starea sa de spirit. Cateodata acesta se poate bucura de joc si cate 20 de minute, dar mult mai des veti avea nevoie sa modificati jocul aproximativ la fiecare 5 minute. Veti sti ca cel mic va adora articolele pentru bebelusi pe care i le oferiti atunci cand se va intoarce catre dumneavoastra, zambind sau razand. Dar daca acesta se vanzoleste departe, se uita in alta parte sau plange, este timpul sa schimbati activitatea.

Unii bebelusi sunt usor stimulabili. Daca copilul dumneavoastra incepe sa planga in timpul jocului, nu disperati. Schimbati joaca cu activitati mai calme precum alintul, uitatul la poze din carti pentru copii, cantatul sau alaptarea.

Copiii intre 4 si 6 luni vor deveni mult mai apropiati din punct de vedere fizic, invatand sa se rostogoleasca si chiar sa stea drepti. Acestia pot tine, pot manipula si deschide obiecte si vor petrece intreaga zi facand aceste lucruri, ceea ce inseamna un nivel crescut de vigilenta din partea dumneavoastra. In plus, jocurile pot deveni acum mai fizice si mai active.

Intre 7 si 9 luni cei mici devin experti in stat drept si poate in curand vor incepe sa mearga de-a busilea de asemenea. Incurajati aceste fapte prin sarbatorirea fiecarui record nou. Abilitatea de a transfera obiecte dintr-o mana in alta si alte actiuni de prindere sunt parte din cresterea nivelului de control

Din punct de vedere al dezvoltarii, intre 10 si 12 luni copilul va incepe sa mearga in picioare. Jocurile care ii permit sa practice aptitudini motorii principale precum statul drept, ridicatul si cataratul sunt foarte importante pentru acesta. Copilului ii va placea, de asemenea, sa lucreze si la aptitudinile motorii fine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.