23.2 C
New York City
sâmbătă, august 13, 2022

Buy now

Cum functioneaza motoarele de tractiune

Tractoarele reprezinta forta de munca a agriculturii moderne si pe buna masura ele sunt puternice, versatile si durabile. Inima si sufletul acestor masini legendare este bineinteles motorul, iar producatorii au inlocuit de-a lungul timpului motoarele cu aburi imprevizibile si periculoase cu motoare cu ardere interna, motoare mai puternice, mai eficiente si mai sigure. Cum functioneaza acestea? Citeste in continuare pentru a afla:

Scurt istoric al motoarelor pentru tractoare

Atunci cand tractoarele au fost dezvoltate pentru prima data, s-au folosit motoare cu abur enorme, care erau notoriu nesigure si greu de intretinut. Acestea au fost eliminate treptat la inceputul secolului al-XX-lea si au fost inlocuite cu motoare interne, care erau mai compacte, dar inca puternice si care au rulat pe o varietate de combustibil, inclusiv petrol, etanol si benzina. Pana in anii 1960, multe dintre aceste motoare au fost eliminate treptat in favoarea motoarelor cu ardere interna, motoare mai eficiente, care functionau pe motorina.

Cum functioneaza motoarele de tractiune

Motoarele diesel au devenit puterea predominanta din spatele tractoarelor moderne, deoarece au cea mai mare eficienta termica a oricarui motor datorita raportului de compresie extrem de ridicat. Spre deosebire de motoarele pe benzina, motoarele diesel ale tractoarelor utilizeaza un aer fierbinte foarte comprimat care aprinde combustibilul.

Odata ce aerul este tras in camera de ardere, el este comprimat si incalzit la o temperatura de 550 de grade. In acest moment, combustibilul este injectat in camera de combustie utilizandu-se un injector care imprastie uniform picaturile de combustibil in camera. Aceste picaturi mici de motorina se evapora atunci cand intra in contact cu aerul comprimat fierbinte, ceea ce provoaca o expansiune rapida a gazelor de combustie care conduc motorul in jos, creindu-se astfel o putere care transforma arborele cotit al tractorului.

Motoarele tractoarelor genereaza o cantitate enorma de putere, de la 18 pana la 575 cai putere sau chiar si mai mult. Dar acea putere face mult mai mult decat miscarea rotilor tractorului. Unul dintre motivele pentru care vanzarile de tractoare continua sa creasca in intreaga lume, este ca aceste masini sunt foarte versatile, datorita capacitatii lor de a transfera puterea de la motoarele lor masive. Aceasta putere foarte fi utilizata pentru a folosi echipamente stationare folosind sisteme de priza de forta sau sisteme de preluare a puterii si poate fi folosita chiar si la alimentarea fluidelor hidraulice si a energiei electrice la dispozitivele de tractare care sunt trase in spatele sau alaturi de tractor, precum cositorile, plugurile, stropitorile, etc.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Stay Connected

3,432CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles