duminică, februarie 25, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăStiri & AfaceriStiriColosul Holzindustrie Schweighofer tras pe dreapta

Colosul Holzindustrie Schweighofer tras pe dreapta

Organismul de certificare a managementului forestier Quality Austria a suspendat certificatul FCS (Forest Stewardship Council) pentru multiple locații aparținând Holzindustrie Schweighofer, tăietorul numărul unu al pădurilor patriei, în urma deselor plângeri făcute de ONG-ul de mediu WWF la adresa fabricilor și lanțului de aprovizionare ale companiei austriece din România.

În acest moment va fi mult mai greu să susțină că ei (Holzindustrie Schweighofer, n.r.) respect toate standardele internaționale în România”, a scris Csibi Magor, șeful WWF în România, pe pagina sa de Facebook. Acesta susține că organismul de certificare Quality Austria a fost suspendat. În prezent se află în curs de pregătie o nouă verificare la fața locului, organizată împreună cu FCS și Quality Austria, a anunțat compania. “Este de la sine înţeles că, pe durata suspendării certificatului FSC, vom continua să respectăm toate standardele internaţionale de sustenabilitate. Dorim să descoperim, împreună cu părţile interesate, potenţialele riscuri în ceea ce priveşte aprovizionarea legală cu lemn şi să soluţionăm eventualele lacune. Sperăm că există un interes major şi vom primi propuneri constructive din partea tuturor, pentru a elabora rapid şi eficient soluţii satisfăcătoare”, a declarat Georg Erlacher, membru al Boardului de conducere Holzindustrie Schweighofer.

În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești, generând aproape 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locații și mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe.

Sursa: Cotidianul.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments