duminică, februarie 25, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăTehnologieStiriCodecademy se extinde la nivel global

Codecademy se extinde la nivel global

Codecademy, platforma de invatat gratuita online care invata utilizatorii sa codeze, se extinde la nivel global. De la lansarea sa din anul 2011, mai mult decat 24 de milioane de utilizatori au completat mai mult de 100 de milioane de exercitii pe platforma Codecademy. Dar desi 70% din acei utilizatori sunt din afara Statelor Unite ale Americii, lectiile insasi au fost intotdeauna in limba Engleza.

Pana acum. Joi, Codecademy si-a anuntat initiativa globala pentru a ajuta sa aduca acele lectii si abilitati in alte limbi. Potrivit CEO-ului si cofondatorului Codecademy, Zach Sims, initiativa este primul pas in a deveni cu adevarat globala.

Codecademy a facut un parteneriat cu guvernurile si grupurile educationale din Brazilia, Franta, Anglia, Estonia si Argentina, pentru a-si alinia mai bine lectiile si platformele in acele regiuni. Pentru a face acest lucru, compania si-a tradus lectiile in Portugheza, Franceza si Spaniola, iar mai multe limbi sunt pe drum. Traducerile nu sunt facute de masini, acestea sunt realizate de experti in conjunctiune cu guvernul local sau grupurile educationale.

Fundatia Lemann din Brazilia, a ajutat la supravegherea traducerii in Portugheza. Guvernul din Buenos Aires, a lucrat cu Codecademy ca parte din angajemntul sau in a aduce abilitatile de programat tuturor cetatenilor. Traducerea Buenos Aires este in Spaniola, lucru care inseamna ca platforma Codecademy va fi acum accesibila milioanelor de utilizatori vorbitori de limba Spaniola din jurul globului.

In Franta, „Libraries Without Borders” lucreaza la traducerea in franceza a platformei. Audienta tinta nu sunt neaparat invataceii ce traiesc in Franta, ci acele regiuni vorbitoare de limba franceza, cum ar fi Haiti si Cameron. Sims a spus ca potrivit „Libraries Without Borders”, refugiatii de cele mai multe ori petrec 18 ani in taberele de refugiati, fara acces la tehnologie sau infrastructura. „Libraries Without Borders” munceste pentru a livra materiale educationale, carti si tehnologie in acele tabere din jurul lumii.

Guvernul din Estonia, lucreaza cu Codecademy si programul Tiger Leap, pentru a aduce abilitatile de codare studentilor K-12. In Anglia, unde Codecademy si-a deschis primul birou international, acestia lucreaza cu guvernul si cu programe, cum ar fi „Computing at School” sa adapteze lectiile online Codecademy la salile de clasa.

Sims sustine ca, platforma Codecademy este deja optimizat sa lucreze pe conexiuni de viteza mica, si compania are o aplicatie de iOS momentan disponibila. Cu toate acestea natura programarii necesita cu adevarat un computer.

Cu toate acestea, admite ca, compania incearca sa isi faca serviciile mai usor de accesat prin lectii offline, si compania incearca sa optimizeze pentru alte tipuri de dispozitive. Codecademy lucreaza cu grija cu comunitatea Raspberry Pi, in timp ce acele sisteme sunt folosite deseori in laboratoare educationale in pietele in curs de dezvoltare.

Pentru Sims, primul pas este doar inceputul. Desi Codecademy vea sa se asigure ca traducerile sunt corecte, el recunoaste rolul comunitati pe care il poate juca in ajutorul localizarii lectiilor in limbi native.

Sims spune ca intr-o lume perfecta, platforma Codecademy va produce ecosisteme si comunitati in anumite zone unde utilizatorii pot sa inceapa sa-si produca propriile lectii in propriile limbi.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments