Aceste clatite sunt atat de pufoase si moi ca se topeasc in gura. Se potrivesc perfect cu miere, smantana, dulceata sau gem.
Ingrediente:
500 ml. – chefir 2,5 % grasime
330 gr. – faina alba
3 oua de gaina
3-4 linguri – zahar
2 linguri – ulei (pentru prajit)
1 lingurita – esenta de vanilie
1 lingurita (rasa) – bicarbonat de sodiu
1 lingurita – otet de masa
Mod de preparare:
- Sparge ouale intr-un bol incapator, dupa care adauga zaharul si vanilia. Mixeaza cateva secunde.
- Adauga chefirul, amestecand continuu, dupa care toarna uleiul si mai mixeaza un pic.
- Adauga faina putin cate putin continuand sa mixezi.
- Pune bicarbonatul de sodiu si otetul de masa intr-un vas mic, dupa care toarna-l peste aluat, mai amesteca totul putin si treci la etapa urmatoare.
- Pune o tigaie la foc mic (putin spre mediu). Toarna in tigaie o lingura de ulei, dupa care ia cate o lingura de aluat si pune-o la prajit, dandu-i o forma ovala.
- Prajeste oladile circa 3-4 minute pe o parte sau pana cand vezi bule mici de aer, acesta este un semn ca ar trebui sa intorci oladile.
- Scoate oladile pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
- Serveste oladile calde cu orice toping doresti.