Clatite rusesti

Aceste clatite sunt atat de pufoase  si moi ca se topeasc in gura. Se potrivesc perfect cu miere, smantana, dulceata  sau gem.

 

Ingrediente:

500 ml. – chefir 2,5 % grasime
330 gr. – faina  alba
3 oua de gaina
3-4 linguri – zahar
2 linguri – ulei (pentru prajit)
1 lingurita – esenta de vanilie
1 lingurita (rasa) – bicarbonat de sodiu
1 lingurita – otet de masa

Mod de preparare:

  1. Sparge ouale intr-un bol incapator, dupa care adauga zaharul si vanilia. Mixeaza cateva secunde.
  2. Adauga chefirul, amestecand continuu, dupa care toarna uleiul si  mai mixeaza un pic.
  3. Adauga faina putin cate putin continuand sa mixezi.
  4. Pune bicarbonatul de sodiu si otetul de masa intr-un vas mic, dupa care toarna-l peste aluat, mai amesteca  totul putin si treci la etapa urmatoare.
  5. Pune o tigaie la foc mic (putin spre mediu). Toarna in tigaie o lingura de ulei, dupa care ia cate o lingura de aluat si pune-o la prajit, dandu-i o forma ovala.
  6. Prajeste  oladile circa 3-4 minute pe o parte sau pana  cand vezi bule mici de aer, acesta este un semn ca ar trebui sa intorci oladile.
  7. Scoate oladile  pe un servetel  de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
  8. Serveste oladile calde cu orice toping doresti.
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com