Ciberatacuri Nord Coreene

Cibernetic Atac

Cibernetic AtacInternetul din Coreea de Nord s-a abatut in intuneric, potrivit ziarului The New York Times. Conectivitatea dintre Coreea si lumea de afara a fost la vedere pentru cel putin 24 de ore. potrivit website-ului North Korea TEch. Dar raportul din Times spune ca a fost instabila pentru cateva zile.

Acest lucru se clarifica la anuntul presedintelui Barrack Obama ca ar lansa un raspuns proportional in hack-ul masiv al lui Sony Pictures Entertainment, lucru pentru care FBI crede ca, Coreea de Nord este responsabila. Hackerii au spus ca au atacat Sony in raspuns la filmul „The Interview”, o comedie despre un plan de a-l asasina pe liderul Nord Coreean, Kim Jong-un.

Au legatura intre ele aceste 2 evenimente? Nu se stie cu siguranta acum. Ar putea fi ceva monden, in timp ce conectivitatea la internet a Coreei de Nord nu este prea robusta. Dar posibilitatea unui ciberatac exista. Expertii le-au spus celor de la The New York Times ca pare a fi un attack DDoS, ce supraincarca o retea cu trafic pana cedeaza.

Guvernul Nord Coreean a negat implicarea in hack-ul Sony, ce a rezultat intr-o scurgere de filme nelansate inca, schimburi de emailuri private si informatii personale a mii de oameni. Duminica cu toate acestea, Coreea de Nord a amenintat Statele Unite ale Americii, vorbind de un plan de contraatac ce ar afecta Casa Alba, Pentagonul si pamantul American.

Adauga un comentariu