Cel mai mare protest din Romania de dupa ’89

Cel mai mare protest din Romania de dupa '89

Se pare ca aseara am fost martorii celui mai mare protest din Romania de dupa ’89, pacat ca acest protest a degenerat din cauza unor scandalagii care au fost se pare adusi special pentru a face acest lucru. Gurile rele de pe Facebook spun ca acei „protestatari” erau adusi acolo de catre fratii Negoita care se pare ca sunt tot lideri PSD.

Adoptarea ordonantei care mutileaza Justitia din Romania, facuta la ceas de seara, de catre Guvernul Grindeanu-Dragnea, cu largul concurs al ministrului Iordache, i-a infuriat pe romani. Miercuri seara, sute de mii de oameni au iesit in strada, pentru a cere anularea actelor normative care ii scapa pe corupti.

In Piata Victoriei din Bucuresti, unde se afla sediul Guvernului, a protestat pasnic o multime care a ajuns sa numere aproximativ 150.000 de oameni, pana la ora 22:00, cand un grup de agitatori a deturnat protestele prin violente, provocand interventia jandarmilor si, in cele din urma, dispersarea multimii care demonstra in pace de mai bine de 12 ore.

In alte cateva zeci de orase ale tarii au iesit in strada zeci de mii de oameni, care au protestat fara incidente, astfel ca, miecuri seara, demonstratiile din Romania adunau un total de 300.000 de protestatari, fiind cele mai ample miscari de strada de dupa Revolutie.

Ca si atunci, in decembrie ’89, ori ca la Mineriade, iata ca s-a incercat deturnarea unor proteste pasnice. Ca si atunci, PSD este la putere in Romania.

Recapituland, 8.000 de oameni au iesit in strada la Brasov, 15.000 de oameni au iesit la Iasi, 30.000 au protestat la Timisoara, la Alba Iulia au demonstrat 4.000 de oameni, 3.500 au iesit la Galati, 4.000 in Constanta, sute de oameni au protestat la Focsani, 20.000 de oameni au iesit in strada la Sibiu, 4.000 de oameni la Ploiesti, 4.000 au protestat la Craiova, 25.000 de oameni au iesit in strada la Cluj, iar proteste au fost inregistrate in alte cateva zeci de orase din Romania si din strainatate.

Trebuie totodata sa intelegem faptul ca inainte de a da jos guvernul sau sa cerem demisia acestuia trebuie sa abrogam acea Ordonanta de Urgenta foarte controversata. Odata dat jos guvernul trebuie sa contierntizam ca tot cei din PSD vor avea interimatul, iar ei nu au puterea de a abroga nimic, deci o sa fie cam la fel. PACAT. Ne meritam soarta.

One Response to Cel mai mare protest din Romania de dupa ’89

  1. mi-a placut aseara la stiri ce a spus un batran: „Am votat cu PSD, imi pare rau, de asta am si iesit in strada, Am facut o greseala”. Toti am facut greseli, doar ca pe cei care erau aseara in cladirea Guvernului, asta in cazul in care erau acolo si nu la TV sa se uite la noi ca la un film, ca la o comedie grozava. Ei nu o sa faca nimic, o sa rada in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.