luni, iulie 22, 2024
No menu items!

OnlineBlog.Ro

AcasăTehnologieCei de la Cree cuceresc LED-ul

Cei de la Cree cuceresc LED-ul

LEDIluminarea LED va fi din ce in ce mai buna. In caz ca nu ati auzit, tehnologiei de iluminare incadescenta i-a sunat ceasul. Statele Unite ale Americii nu mai importa sau produce becuri de iluminare traditionale si majoritatea magazinelor sunt ocupate sa vanda stocul ramas. Multi oameni au facut tranzitia catre iluminarea fluorescenta.

Un campion categoric al acestei categorii este iluminarea LED. Un bec obisnuit de 60 de Watti de la Cree Inc. consuma aproape 9.5 Watti si poate sa tina pana la 25 de ani. Spre deosebire de becul incandescent ce arde dupa cel mult 1.000 de ore, un LED va continua sa functioneze si dupa timpul estimat, insa va ilumina mai slab. Pana acum nu am avut iluminare LED in casele noastre de destul de mult timp in urma, incat sa putem teste aceste afirmatii, clar este ca rezista.

In ciuda beneficiilor si un premiu Nobel recent, penetrarea in piata de consumatori este cel mai bine descrisa ca fiind lenta. Chiar si Cree, compania ce conduce iluminarea LED si este numarul 1 in vanzari, raporteaza ca doar 2% din consumatori au facut tranzitia catre LED.

Astazi cu toate acestea, compania Cree a anuntat SC5, o noua tehnologie de iluminare LED care va dubla fluxul de lumina si va scadea semnificativ costul. Cu SC5, cei de la Cree si-au dat seama cum sa scoata mai multa lumina din fiecare sursa de lumina pe un cip, fara sa schimbe stiinta fundamentala din spatele tehnologiei LED. Ca un rezultat, Cree poate reduce numarul de LED-uri din fiecare bec, de asemenea si alte lucruri ce sprijina sistemul de iluminare. Aceste schimbari reduc semnificativ dimensiunea, greutatea si costul acestui dispozitiv.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments