26.5 C
New York City
luni, august 15, 2022

Buy now

Ce înseamnă să înregistrezi un domeniu web?

Ce înseamnă să înregistrezi un domeniu web? Ai un business și vrei să fii prezent în mediul online? Ai auzit ca trebuie să deții un domeniu web? Nu știi ce înseamnă să înregistrezi un domeniu web și care sunt pașii necesari?

Ce înseamnă să înregistrezi un domeniu web?

În articolul de mai jos îți vom prezenta atât ce înseamnă și cum se realizează înregistrarea unui domeniu web, cât și pașii importanți ce trebuie să-i respecți pentru un succes în mediul online.

Dacă deții un site pe internet știi că printre elementele necesare dezvoltării și îmbunătățirii acestuia se numără cumpărarea unui domeniu – de fapt este vorba despre o înregistrare, care îți asigură drept de utilizare.

Ce este un domeniu web și cum înregistrez un domeniu web nou?

Un domeniu web este adresa virtuală unde este găsit site-ul. Aceasta adresă reprezintă identitatea unei persoane fizice sau juridice în mediul online. Aceste domenii sunt de forma:  „domeniu. extensie ‘’, de exemplu: mariapopescu.ro, domeniulmeu.ro, desprecopii.info, mobilă – ieftină.ro etc.

Domeniile web funcționează după regulă primul venit, primul servit, de aceea trebuie să te grăbești în alegerea numelui, pentru a evita ca acesta să fie luat de altcineva. Este foarte important ca domeniul să aibă un nume ușor de ținut minte și de scris. Astfel, vei avea o probabilitate mai mare de vizitatori ai site-ului și posibili clienți.

Drept urmare, înregistrarea unor domenii web reprezintă rezervarea dreptului de folosință a numelui respectiv pe o perioadă determinată de timp. Cele mai multe domenii web se înregistrează pe perioada de 1 an și anual se plătește reînnoirea acestora. Dacă plata nu este achitată, domeniul intră în perioada de carantină. Asta înseamnă că timp de 30-90 de zile, perioadă în care deținătorul site-ului trebuie să realizeze plata, domeniul nu va mai putea fi accesat. Dacă acesta este achitat, domeniul va putea reintra în folosință. Dacă nici în această perioadă domeniul nu este achitat, acesta va fi liber și va putea fi înregistrat de altă persoană.

Ai și alte întrebări? Citește acest mini-ghid despre domeniile web .ro în 2018.

Procedura de înregistrare domeniu este una extrem de simplă. Trebuie ca mai întâi să tegândești la un nume și să verifici disponibilitatea acestuia. Dacă domeniul căutat este liber, poți să completezi formularul de înregistrare. Vei primi o proformă, iar după achitarea acesteia, vei primi efectiv datele de log-in pentru a-ți administra domeniul proaspăt cumpărat. Prețul unui domeniu web variază în funcție de: perioada pe care îl înregistrezi (de la 1 ani la 10 ani), extensia acestuia (.ro, .com, .eu, .co.uk, samd) și firma de la care alegi să cumperi domeniul.

Îți recomandăm să înregistrezi domeniuldomeniulsă fie pe o perioadă cât mai mare,  pe 10 ani, pentru a fi sigur că rămâne al tău și nu îl vei pierde.

Reține!
Înregistrarea domeniului este o procedură ușoară, dar în același timp esențială pentru succesul business-ului tău în mediul online. Cumpără domeniul web dorit chiar de mâine, până nu îl ia altcineva!

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Stay Connected

3,434CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles