27.1 C
New York City
duminică, august 14, 2022

Buy now

Câteva detalii privind auditul fondurilor europene

Orice proiect finanţat prin fonduri europene nerambursabile are o sumă de cerinţe și obligaţii ce trebuie respectate odată semnat contractul de finanţare. Una dintre aceste cerinţe se referă la obligativitatea beneficiarilor fondurilor europene de a apela la o firmă specializată în realizarea unui audit fondurilor europene.

Importanţa auditului fondurilor europene

Este destul de cunoscut faptul că procedurile de acordare a fondurilor europene sunt foarte riguroase și exigente în aprobarea cererii de finanţare pentru diverse fonduri nerambursabile, iar una dintre cele mai importante cerinţe în contractul de finanţare se referă la respectarea întocmai a cheltuielilor și a achiziţiilor asumate în contractul de finanţare. Ei bine, auditul fondurilor europene are tocmai acest rol – de a confirma, de a garanta faptul că beneficiarul fondurilor europene nerambursabile s-a achitat întocmai de sarcinile asumate prin contractul semnat în urma cererii de finanţare, iar toate cheltuielile sunt legale, eligibile și reale.

Auditul fondurilor europene – intermediar între beneficiar și autorităţile de management

Serviciile de audit ajută practic beneficiarul în obţinerea rambursării cheltuielilor efectuate pe durata proiectului prin faptul că în urma auditului, autoritatea de management are garanţia că acele cheltuieli sunt eligibile și legale, iar astfel beneficiarul va primi rambursarea respectivelor cheltuieli. Auditul fondurilor europene vine să dea o mână importantă de ajutor echipei de management a proiectelor pe bază de finanţare europeană prin faptul că autoritatea de management a proiectelor va înţelege mult mai bine informaţiile existente în documentele prezentate în urma auditului. Astfel, se poate spune că auditul fondurilor europene vine ca un intermediar între echipa de management de proiect a beneficiarului și autoritatea de management a programelor pe fonduri europene, ajutând ambele părţi: pe de-o parte facilitatează rambursarea cheltuielilor beneficiarului prin garantarea corectitudinii acestora, iar pe de altă parte facilitează înţelegerea tuturor documentelor financiar-contabile din partea autorităţii de management.

Ce are în vedere auditul fondurilor europene?

Auditul fondurilor europene are în vedere ca toate documentele ce au legătură cu procesele de achiziţii, cu cheltuielile și cu documentele financiar-contabile. Astfel, auditul fondurilor europene vizează dosare de achiziţii, contracte de achiziţii, extrase de cont, balanţe contabile, facturi și în final, bugetul proiectului.

În concluzie, deși poate părea o cerinţă în plus și un cost suplimentar, auditul fondurilor europene reprezintă un element de bază în derularea cu succes a unui proiect finanţat prin fonduri de al Uniunea Europeană.

Recomandăm firma de contabilitate din Bucureşti Contello pentru aceste servicii de audit proiecte fonduri europene.

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. Oricum in România șansa de absorbție a fondurilor europene este mica. Mica pentru ca noi nu suntem in stare sa folosim acele fonduri asa cum trebuie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Stay Connected

3,432CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles