vineri, februarie 23, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăStil de viataCasca de protecţie, esenţială pe şantiere

Casca de protecţie, esenţială pe şantiere

Siguranţa a fost întotdeauna o problemă importantă în toate activităţile industriale, în special în construcţii. La urma urmei nu este un job ce se desfăşoară la birou şi necesită anumite măsuri de precauţie. Cu cât sunt mai pregătiţi muncitorii, cu atât există şanse mai mici de accidente şi leziuni pe şantier.

Capul este singurul organ al corpului care este căptuşi total de oase. Doar fiindcă este atât de protejat de organism ne putem da seama de importanţa protecţiei unui component foarte important din corpul nostru, creierul.

Căştile de protecţie acţionează ca prim pas de protecţie impotriva leziunilor asupra capului, dar acestea funcţionează doar când sunt purtate corect. Astfel, putem spune sigur că o cască de protecţie salvează vieţi şi reduce riscul leziunilor asupra creierului.

Majoritatea leziunilor la cap pot fi evitate dacă alegem protecţia corectă a capului, o folosim şi o întreţinem. Dacă ai mers sau vei merge vreodată pe un şantier, vei putea observa că unii muncitori nu poartă echipamente de protecţie. Acest lucru se poate întâmpla datorită unor mai mulţi factori, cum ar fi lipsa de confort sau pur şi simplu neglijarea importanţei protecţiei la locul de muncă.

Potrivit unor rapoarte publicate, există nenumărate cauze în care au existat accidente şi atunci când se purta echipament de protecţie. Cu toate acestea cei care au fost loviţi s-au ales cu probleme mult mai mici, decât dacă nu ar fi avut echipament de protecţie.

Protecţia impotriva leziunilor capului

Casca de protecţie este realizată pentru a proteja capul împotriva obiectelor care cad şi lateralele acestuia, ochii şi gâtul de impacturi, lovituri, zgârieturi şi expuneri electrice.

Să porţi o cască de protecţie este foarte important şi ar trebui urmat de toţi angajaţii ce ar trebui să le ofere muncitorilor echipament de protecţie şi să se asigure că îl poartă tot timpul.

Întrucât mii de muncitori suferă pe an leziuni fatale ale capului, căştile de protecţie sunt foarte importante pentru siguranţa la locul de muncă.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments