Care sunt efectele negative ale mancarii de tip fast food

Suntem obisnuiti sa consumam alimente in timp in paralel efectuam diferite sarcini. Cei mai multi dintre noi sunt neglijenti cu privire la tipurile de hrana pe care le consuma, perioada in care o fac sau cantitatea. Conform ultimelor studii din domeniul sanatatii numarul persoanelor care mananca intre mase a crescut semnificativ. Cipsurile, covrigeii, cartofi prajiti sau produsele din panificatie sunt cele mai intalnite tipuri de gustari in special pentru cei care au un program foarte incarcat. Toate aceste gustari au un singur lucru in comun: gustul lor creeaza dependenta. Marea majoritate a mancarurilor  de tip fast food au o valoare calorica apropiata de zero, fara vitamine, minerale, proteine sau fibre. Valoarea nutritionala le face extrem de daunatoare pentru organismul uman si totusi le consumam datorita gustului dependent. Multe persoane considera ca gustarea recomandata este aceea care se potriveste gustului lor. Gustarile reprezinta mai mult decat atat, profitand de o gustare slaba in carbohidrati si cu o valoare mai mare in substante nutritive puteti indeplini atat apetitul cat si sa oferiti organismului substantele necesare.

De ce prefera oamenii sa manance fast food

Mancaruri de tip fast food sunt gata pregatite sau se pot pregati usor iar datorita timpului din ce in ce mai putin pe care il avem, acest lucru reprezinta un avantaj pentru vietiile noastre aglomerate. De asemenea mancarea de tip fast food este extrem de gustoasa datorita condimentelor presarate. De obicei acestea sunt prezentate intr-un ambalaj colorat care creeaza in mod psihic pofta de mancare si sunt usor de transportat. Nu ultimul rand, mancarea de tip fast food a devenit o moda in anumite societati. Multi dintre noi nu cunoastem efectele negative pe care acest tip de alimente le are asupra organismului uman. Aceste tipuri de magazine sunt comercializate peste tot in lume iar restaurantele fast food se pot gasi aproape in fiecare localitate. Este evident ca marile lanturi de restaurante fast food nu au cum sa produca si sa ofere clientilor mancare organica datorita cererii extrem de mare si a productiei automate de materie prima. Totusi, exista si restaurante de tip fast food care produc alimente rapid si de calitate. In Bucuresti daca se cauta un restaurant pentru comanda mancare sector 3 cu siguranta veti descoperi in zona Decebal o serie de astfel de localuri care produc si livreaza mancare de tip fast food sau mancare gatita cu putini carbohidrati dar cu mai multe substante nutritive. Aceasta regula se aplica in mod normal localurilor de mici dimensiuni care isi pot administra sursele si prioritatile catre un singur amplasament, avand o posibilitate mai mare de a oferi clientilor mancare mai de calitate decat cea de tip KFG sau Mcdonalds.

Care sunt tipurile de mancaruri daunatoare organismului

In primul rand mancarea de tip fast food in special pizza, cartofi prajiti, chipsuri, taitei, paste sau peste. De asemenea,in aceasta categorie mai pot intra biscuitii, inghetata si alte dulciuri procesate. Alte doua tipuri de alimente de tip fast food si daunatoare organismului sunt bauturile precum cola, pepsi, fanta, sprite cat si ingredientele din aceste produse precum margarina. Toate aceste alimente sunt procesate in asa fel incat isi pierd o mare cantitate de nutrienti cheie avand astfel 0 fibre sau un continut extrem de scazut de apa.

Adauga un comentariu

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com