Apple doneaza pentru diversitatea in tehnologie

Despre Apple

Apple doneaza pentru diversitatea in tehnologie.

Doar in cazul in care Apple Watch nu a fost destul pentru a scoate la iveala niste titluri pozitive in dimineata urmatoare dupa evenimentul sau mare, Apple pare sa aiba un plan de rezerva. Compania a ales sa doneze mai mult de 50 de milioane de dolari unor colectii de grupuri nonprofit cu scopul de a imbunatati diversitatea in industria tehnologiei.

Grupurile nonprofit cu care cei de la Apple lucreaza vor include Thurgood Marshall College Fund, ce furnizeaza burse scolare si sprijin studentilor din universitati si licee istoric nergre, de asemenea si Centrul National pentru Femei si Tehnologia Informatiei, ce munceste la stimularea numarului de femei in pozitii tehnice.

Young Smith, directorul resurselor umane de la Apple, spune ca a vrut sa creeze mai multe oportunitati pentru ca si candidatii minoritari sa aiba primul job la Apple. Acesta a mai sustinut ca exista multe lucruri negative la acest lucru si ca au evitat sa inoveze fara sa a fi diversi si inclusivi.

Diversitatea corporativa a devenit foarte mult un lucru pe care se concentreaza unele din cele mai mari companii de tehnologie in ultimele luni, cu afaceri precum Microsoft, Google si Facebook eliberand date asupra diversitatii lor interna. Numerele celor de la Apple au afisat faptul ca au mai multi barbati albi lideri si o baza de angajati la fel.

Mai devreme anul acesta, miscarea pe care au abordat-o cei de la Apple a fost realizata deja de cei de la Intel, in timp ce CEO-ul celor de la Intel a oferit 300 de milioane de dolari pentru a imbunatati diversitatea in tehnologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.