Anglia a inceput atacul aerian impotriva ISIS

Avion Anglia GR4 Tornado

Avion Anglia GR4 TornadoAnglia a lansat doua atacuri aeriene impotriva grupului militant de Stat Islamic in Irak marti, distrugand pozitia unei arme grele si un camion armat. Fortele Aeriene Roiale au lansat atacul pentru a elibera fortele terestre Kurdish in nord-vestul Irakului, ce erau sub asaltul militantilor ISIS, potrivit website-ului guvernului Angliei. Anglia este acum cea de-a 2-a tara Europeana care bombardeaza pozitia ISIS, impreuna cu Franta. Statele Unite ale Americii si cateva natiuni Arabe au atacat de asemenea ISIS din cer.

Secretarul de aparare al Angliei, Michael Fallon a spus ca sa opreasca avansarea ISIS si sa ajute guvernul irakului sa-i invinga, ajutand armata irakului si fortele Kurdish sa faca acest lucru, este o sarcina imensa si necesita o campanie lunga.

Statele Unite ale Americii au inceput sa bombardeze ISIS in Irak luna treecuta, si a chemat o coalitie a natiunilor sa se alature facand acelasi lucru. Franta a inceput sa bombardeze ISIS in Irak mai devreme luna aceasta, dupa ce un grup de natiuni incluzand Statele Unite ale Americii, Arabia Saudita, Bahrain, Jordan, Emiratele Unite Arabe si Qatar au atacant militanti din cer peste Syria.

Expozitia de atacuri aeriene face parte din planul presedintelui Statelor Unite ale Americii, Obama pentru a se lupta cu ISIS cu o combinatie de suport aerian international si forte locale terestre, in principal trupe din Irak si cele ale iranului.

Casa Alba, mai vrea pe langa acest lucru sa antreneze un grup de rebeli sa se lupte cu ISIS in Syria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.