Android M si autentificarea prin amprenta

Telefon cu Amprenta

Telefon cu AmprentaSe pare ca ati scapat de tinut minte parole lungi. Urmatoarea versiune de Android, intuitiv numita Android M, va include o autentificare nativa prin amprenta, potrivit unui raport eliberat de catre BuzzFeed.

Cu autentificarea prin amprenta, fiind chiar in sistemele de operare mobile, utilizatorii se vor autentifica in toate aplicatiile suportate de dispozitivele lor Android fara sa introduca o parola.

Ne asteptam ca Google sa anunte aceasta caracteristica la conferinta dezvoltatorilor Google I/O ce va fi tinuta de pe 28 Mai pana pe 29 Mai in orasul San Francisco.

Utilizatorii de iOS cu dispozitivele echipate cu TouchID stiu totul despre confortul de a folosi o amprenta in loc sa introduca o parola. Nu numai ca este mai rapida aceasta maodalitate, dar este si mai sigura.

Autentificarea prin amrpenta va necesita un dispozitiv ce are un senzor de amprenta totusi. Nu exista prea multe dispozitive Android ce au senzori cu amprenta acum, insa printre ele se regasesc Samsung Galaxy S6/S6 Edge, HTC One Max, dar si Samsung Galaxy Note 4, insa acest lucru se va schimba in curand.

Un senzor de amprenta a fost initial planuit pentru Nexus 6, insa Google a sters aceasta caracteristica in ultimul minut, cand nu a putut gasi un furnizor de prima clasa. Apple se pare ca s-a folosit de toti senzorii pe care cei de la Google ii vroiau.

In aditie cu inlocuirea parolelor enervante, amprentele pot fi folosite si pentru platile prin telefon. Apple Pay deja s-a dovedit a fi un hit si Samsung Pay spera sa copie acelasi succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.