26.5 C
New York City
luni, august 15, 2022

Buy now

Alăptarea bebelușului împreună cu Chicco

Este un moment magic atunci când bebeluşul este ataşat la sânul mamei pentru a fi hrănit. Astfel se creează o legatură profundă, plină de dragoste, între proaspăta mamică şi bebeluşul ei. Această primă experienţă din viaţa bebeluşului face ca acesta să memorize mirosul unic al mamei sale, să simtă căldura corpului acesteia şi atingerea catifelată a mîinilor, să audă şi să iubească vocea ei.

Nu există poziţii prestabilite de a hrăni copilul la sân, fiecare mămică va găsi poziţia cea mai bună pentru ea şi puiul ei. Este esenţial ca bebeluşul să aibă gura larg deschisă şi să cuprindă atât mamelonul cât şi areola, astfel sânii sunt correct goliţi şi nu apar inflamatii şi dureri. Este important ca bebeluşul să fie apropiat de sân şi nu mămica sa se aplece către el: o pernă pentru alăptat  va oferi poziţia corectă.

Pentru a preveni apariţia iritaţiilor şi a ragadelor la nivelul sânilor mămicile trebuie să îşi îngrijească pieptul utilizînd produse care să permit alăptarea continua a bebeluşului şi să nu împiedice momentul mirific al alăptării. În perioada alăptării Chicco recomandă mămicilor tre să folosească Absorbante antibacteriene pentru sân care să le protejeze sânii iar igiena acestora poate fi făcută cu Șerviţele umede pentru igiena sânului cu efect dezinfectant special create care să nu conţină coloranţi şi alcool.

În cazul în care mameloanele sunt introverte sau apar anumite probleme medicale la nivelul sânilor care va împiedica să hrăniţi direct la sân bebeluşul nu trebuie să pierdeţi beneficiile alăptării şi puteţi utiliza Apărătoarele de sân care protejează sfîrcul şi în acelaşi timp permit bebeluşului să se hrănească direct de la ,,sursă’’.

Laptele matern este una dintre minunile lumii: este hrana cea mai completă care poate exista.

Nutrienţii conţinuţi de acesta sunt perfect echilibraţi iar pe măsura ce copii cresc, compoziţia acestuia se modifică astfel încât să poată răspunde necesităţilor organismului copilului în creştere. Alăptarea întăreşte sistemul imunitar al copilului pentru că laptele matern conţine substanţe imunologice şi este aseptic. De aceea este indicat ca bebeluşul să se bucure cât mai mult de miracolul laptelui matern. Dacă din anumite motive mama nu poate alăpta direct la sân poate să extragă laptele cu ajutorul unei Pompe pentru sân şi apoi să hranească bebeluşul prin intermediul Biberonului.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Stay Connected

3,434CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles